Kleuren Scaut

Ongecorrigeerd Buffelleer

Dit buffelleer krijgt zijn uitstraling door de handmatige oppervlakte kleuring, hierdoor is geen model hetzelfde en is kleurverschil onvermijdelijk. Het leer is een natuurproduct waar in meer of mindere mate oneffenheden zoals oude littekens, insectenbeten en schrammen zullen zitten. Dit is kenmerkend voor ongecorrigeerd leer en doet niets af aan de kwaliteit van het leer.Gecorrigeerd Buffelleer

Dat houdt in dat de littekens en andere oneffenheden in de huid zijn afgeschuurd en opgevuld. Vervolgens is het leer door en door geverfd en afgewerkt met een beschermlaag van lak. Deze beschermlaag biedt extra bescherming tegen invloeden van buitenaf zoals zonlicht, vuil, vocht en etensresten.Gecorrigeerd RunderleerFluweel / Velvet

Fluweel is een stof met een oppervlak van rechtopstaande, katoenen pool-pluizen, verkregen door het doorsnijden van extra mee geweven ketting- of inslagdraden. Door de pool-pluizen heeft deze stof altijd een vleug en hierdoor een mooie glans. Gebruik je de vleug omhoog (kijk je in de pool) dan oogt de stof warm van kleur. Gebruik je de vleug omlaag krijg je en fletser/valere look. Deze stof is ook bekend onder de Engelse benaming Velvet.

* Martindale >100.000
Composition 100% PES
* Martindale test:
Dit betekent dat met een slijtproef wordt nagegaan hoe snel bij vlakke weefsels draden doorslijten of bij poolweefsels kaal slijten optreedt. Er wordt met een wollen stof onder een zekere druk een wrijvende beweging over de teststof gemaakt. De naam “Martindale” duidt op het apparaat dat voor deze internationaal erkende test wordt gebruikt. Het testresultaat wordt uitgedrukt in het aantal toeren dat het apparaat heeft gemaakt voordat maximaal drie draden zijn gebroken bij een weefsel, of zichtbare pooluitval optreedt bij een poolstof.
Uiterlijke kenmerken zoals gaatjes, vaalheid, pilling, grip en structuurverandering worden echter eveneens meegenomen in de beoordeling. De waarden lopen voor meubelstoffen uiteen van 6.000 voor decoratieve stoffen tot minimaal 20.000 voor projectstoffen. U vindt deze waarden vaak terug op het KIM-label op de stoffen of staalboeken
KIM Gebruiksklassen en aantal toeren Martindale
Decoratief gebruik tot 6.000
Licht woongebruik vanaf 6.000 tot 10.000
Normaal woongebruik vanaf 10.000 tot 15.000
Intensief woongebruik vanaf 15.000 tot 20.000
Intensief woongebruik + werken vanaf 20.000
Praktijk ervaring leert, dat een meubelstof met 50.000 toeren Martindale zelden tot nooit klachten zal veroorzaken op basis van slijtgedrag.


Garantie
3 Jaar.
Betalen
bij levering.
Bestellen
zonder aanbetaling.
 • PROEFZITTEN +

 • Scaut Druten: Geopend Zaterdag van 10:00 tot 15:00. Dinsdag tot en met Vrijdag op afspraak. +

  Scaut BV
  Nijverheidsweg 1-E
  6651 KS Druten Nederland
  Tel 06-54364355
  K.v.K. nr.: 60370718
  BTW nr.: NL 853880128B01
 • 1
 • Scaut BV is een groothandel die ook verkoopt aan particulieren, dus extra voordeel ! +

 • Contact +

  | Willie. Tel: 06-54364355 | WhatsApp | E-Mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. |
 • Transport +

  Transport Scaut.nl beschikt over een eigen bezorgdienst. Na het bestellen word je gebeld om een datum en tijd in te plannen.

  Onze chauffeurs leveren stoelen en fauteuils op de door u gewenste plaats in huis Wij pakken alles uit en nemen het verpakkingsmateriaal weer mee retour. Etage leveringen zonder binnenlift verzorgen we tot maximaal de 1e etage.
 • Betaalmethodes +

  Contant betalen bij aflevering. Houd er rekening mee dat wanneer je voor deze mogelijkheid kiest je contant en gepast af moet rekenen.

  Betalen met iDeal bij aflevering. Wij sturen u via e-mail een iDeal link. Bij aflevering kunt u de link gebruiken om te betalen via iDeal.

     
 • Levertijden +

  Levertijd 6 tot 8 weken.
 • Onze Leersoorten +

  Het leder op onze stoelen en banken is van buffels.

  Ongecorrigeerd Buffelleer

  Dit buffelleer krijgt zijn uitstraling door de handmatige oppervlakte kleuring Hierdoor is geen model hetzelfde en is kleurverschil onvermijdelijk. Het leer is een natuurproduct waar in meer of mindere mate oneffenheden zoals oude littekens, insectenbeten en schrammen zullen zitten. Dit is kenmerkend voor ongecorrigeerd leer en doet niets af aan de kwaliteit van het leer.

  Gecorrigeerd Buffelleer

  Dat houdt in dat de littekens en andere oneffenheden in de huid zijn afgeschuurd en opgevuld. Vervolgens is het leer door en door geverfd en afgewerkt met een beschermlaag van lak. Deze beschermlaag biedt extra bescherming tegen invloeden van buitenaf zoals zonlicht, vuil, vocht en etensresten.

 • Retourneren +

  Uiteraard doen wij er alles aan om u tevreden te stellen. Mocht u desondanks toch uw bestelling willen annuleren dan kunt u aanspraak maken op uw herroepingsrecht / retourrecht binnen 14 dagen vanaf de dag van levering. De retourkosten zijn voor heel Nederland € 50,00 ex btw. In geval van retourneren vragen wij u een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met vermelding van uw ordernummer.
 • 1